tiistai 10. joulukuuta 2013

Sykkeiden tarkkailua

Mä en käytännössä koskaan juokse sykevyö päällä. Mutta eilen päätin, että viikon verran tarkkailen sykkeitäni lenkeillä. Ja sitten voin sitten tarkastella, että onko ne sellaisia, kun testitulosten perusteella pitäisi olla. Tänään siis aloitin sykevyön käytön. Ohjelmassa oli peruskestävyyslenkki 16km. Ensimmäiset kolme kilometriä sykevyö näytti, että syke oli noin 175-180, eli yli maksimin! Rupesin jo katumaan, että olin edes laittanut koko vyötä päälle. Mulla on tosi usein ollut vaikeuksia vöiden kanssa. No sitten pikku hiljaa (ihon kosteuden lisääntyessä) vyö alkoi näyttää oikeita sykkeitä. Testin perusteella saadut kilometriajat ja sykkeet pitivät hyvin paikkaansa. Toki korkeuserot vaikuttivat jonkun verran sekä nopeuteen että sykkeeseen.

Nyt olisi sitten tarkoitus kokeilla muissakin viikon harjoituksissa sykevyötä. Huomenna ajattelin juosta mäkivetoja. Toivottavasti sykkeet nousevat korkealle.

Ei tullut hyviä kuvia pimeässä lumisateessa, mutta ehdittiin pulkkamäkeen. Huomenna taitaa olla taas plussan puolella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti