keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Mäkivedot

Tänään juoksin mäkivetoja. Suunnitelmana oli mennä juoksemaan samaan mäkeen, jossa juoksin muutama viikko sitten. Juoksin katsomaan mäkeä ja se oli aivan jäinen. Niinpä päätin vaihtaa mäkeä 50m lyhyempään ja hieman loivempaan, mutta sulaan mäkeen. Keskuspuistossa osa teistä on ainakin osittain sulia, kun siellä kulkee jotkut maalämpöputket tien alla. Siitä on hyötyä tällaisilla jäätikkökeleillä. Joka puolella muualla oli siis todella liukasta ja juoksusta ei olisi tullut yhtään mitään ilman nastalenkkareita. Enkä nastalenkkareillakaan uskaltanut juosta 100% rennosti.

Mutta mäki oli tosiaan hyvä, koska se oli melkein kokonaan sula ja 300m pitkä. Mäen päällä sain ihan hyviä sykkeitä. Korkein arvo oli 173, mikä jää vain kaksi lyötiä Teskun testissä juoksemastani maksimista. Mutta jälkeen päin katsoin vetojen keskisykkeitä, niin eivät sykkeet kuitenkaan olleet kauhean kovia. Keskiarvo ehkä noin 150 luokkaa, viimeisen vedon keskisyke oli 160 ja siinä keskivauhti hieman alle 4.00 min/km. Loppuverkalla rupesin miettimään, että pitäisiköhän ostaa uudet nastalenkkarit, jos pito olisi parempi. Mielestäni nykyisissä Sarvoissakin pito on ollut aikaisemmin parempi. Positiivista oli päivän lenkillä se, että sykemittari toimi heti moitteettomasti.

Iltapäivällä meillä oli kylässä yksi kaverini poikansa kanssa. Poika on ihan Isan ikäinen. Oli hauskaa seurata miten hienosti he leikkivät keskenään, koska aikaisemmin leikit eivät ole sujuneet yhtään näin hyvin.

3 kommenttia:

  1. Oltiin eilen kanssa lenkillä (huomaa monikko) ja metsässä oli kyllä aika jääkeli tavallisille lenkkareille... Teiän kohdalla jopa kaaduin, tosin olin melkeen paikallani kun mietittiin mitä kautta tullaan kotiin...
    A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, että olitte monikossa :) Ja tässä meidän lähellä tosi pahat jäätiköt. No tänään olikin jo aika sulaa (ainakin kävelyteillä).

      Poista
  2. Joo, toissapäivänä myös :) Ja tänään erikseen. Ollaan oltu ahkeria ;) Onneks nyt oli jo sulanu, paljon helpompi juosta.

    VastaaPoista