keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Vetoja

Päivän treeninä juoksin tänään Esport Areenalla 2x2000m (7.43min; 7.43min), 2x1500m (5.33min; 5.32min) ja 2x1000m (3.39min; 3.32min). Samanlaisen harjoituksen olen juossut viimeksi kesällä 2012. Kaivoin esiin vanhan kalenterin ja tarkastelin hieman vanhoja aikoja ja samalla muutenkin harjoittelua vuodelta 2012. Tähän hetkiseen tilanteeseen verrattuna viikottaiset kilometrimäärät tuntuivat melko pieniltä ja vaihtelua oli todella paljon eri viikkojen välillä. Toki silloin oli ollut myös muutamia huonoja viikkoja sairasteluista johtuen.  Tämän päivän vetoharjoituksen ajat olivat nopeampia kuin silloin juoksemani ja erityisesti 1500m kulki kovempaa. Tonnivitoset olivatkin tänään ne vedot, jotka tuntuivat parhailta, muuten oli jotenkin hieman väkinäistä menoa. Jalat saattoivat olla vähän väsyneet eilisestä hiihdosta. Yhden palautuksen aikana vanhempi herra rupesi kyselemään minulta mihin harjoittelen. Hän kertoi itse olevansa 78-vuotias ja että hänen maraton ennätys oli 2.45 neljän vuosikymmenen takaa. Viime kesänä oli ensimmäistä kertaa mennyt kympin hölkkä yli tunnin! Tosi hienoa, että joku on vielä noin hyvässä kunnossa ja pitää kunnostaan huolta, vaikka 80-vuotta häämöttää jo varsin lähellä.

3 kommenttia:

  1. Hyvän treenin teit! Sama herra tais joskus kuukausi sitten kysellä mun maraton aikoja esport areenalla. Ainakin kuulostaa tutulta :) Kunioitettava kunto tuossa iässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyseli nytkin mitä olen juossut ja ehdotti että 3h ois hyvä tavoite ;) Eli oli varmaan sama mies.

      Poista
  2. Mulle tänään tukevahkot tädit kommentoi töissä kun olin topissa, että mä voin olla vielä sellasessa ja paljastaa käsivarret, mutta että ootas vaan sitten parinkymmenen vuoden päästä ei enää onnistu. Ja vähän viittas siihen että sitten olisin samanlainen pönäkkä huonokuntonen täti kun ne. Toinen niistä kerto viime kesänä innoissaan että oli aamulla pyöräilly junalle kun bussi ei kesällä kulje, kysyin tietty että onko pitkäkin matka, niin kuulemma kilsa. Toinen polttaa ketjussa ja köhii keuhkot pihalle. Mietin vaan hiljaa mielessäni että juu en ajatellu parinkymmenen vuoden päästä olla siinä kunnossa missä ne :S :D

    Mutta hyvät ajat oli sulla!

    A

    VastaaPoista