tiistai 8. lokakuuta 2013

Juoksukoulua koululaisille

Tänään olin pitämässä lyhyen tietoiskun juoksuharjoittelusta lukiolaisille. Kyseessä oli heille itsenäisen liikunnan kurssi. Toteutus tapahtuu itsenäisesti juoksemalla saadun ohjelman mukaan ja raportoimalla harjoituspäiväkirjalla.

Juoksuvalmennuksesta on tullut hyvin kysyttyä ja eri-ikäiset ja erilaisen liikuntataustan omaavat ihmiset ovat innostuneita juoksusta. Minäkin olen pitänyt juoksukouluja mm. kuntoilijoille, yritysten henkilökunnille ja eri urheiluseuroille (mm. junnuille).

Juoksu onkin yksi tehokkaimmista liikuntamuodoista ajan kulutuksen kannalta ajateltuna ja sen lisäksi juoksuharjoituksia on helppo toteuttaa missä vain. Juoksemisessa on myös helppo haastaa itseään esim. osallistumalla juoksutapahtumiin ja juoksutapahtumat palvelevat hyvin eritasoisia juoksijoita. Hyvää motivaatioita juoksu kuitenkin vaatii ja se ei ole aina kaikille itsestään selvyys. Joka tapauksessa on hauskaa miten suosittua juoksemisesta on tullut ja miten paljon juoksukulttuuri on muuttunut viime vuosien aikana. Esim. 5 vuotta sitten ei monelllakaan ollut vielä syke- ja gps-mittareita, nyt ne ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Tosi piristävää oli viikko sitten sunnuntai aamupäivästä, kun olin juoksemassa, ja vastaan tuli kaksi reippaasti juoksevaa miestä toivottaen hyvää huomenta ja tsemppiä lenkille! Tällaista juoksukulttuuria olisi kiva saada enemmänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti