maanantai 10. elokuuta 2015

Kesän treenikuulumisia

Kesäloma oli sitten siinä ja huomenna alkaa työnteko. Harjoituksellisesti kesä on mennyt ihan ok. Kesäloma alkoi Tukholman maratonilla, jossa syntyi uusi ennätys 2.53.00, sijoitus oli 10. ja suomalaisnaisista olin toiseksi paras. Maratonin jälkeen pääsin melko nopeasti kiinni treenirytmiin ja erityisesti kesäkuun loppu ja heinäkuun alkupuoli sujuivat hyvin. Juoksin useampana viikkona yli 130 km ja parhaimpana viikkona lähemmäs 150km. Yksi hauska treeni oli, kun juoksin mökiltämme Sipoosta kotiin ja matkaa kertyi hieman oletettua enemmän, yhteensä 47,5km. Yllättävän hyvin juoksu sujui, vaikka kyseessä oli melkein kesän lämpimimpiä päiviä (ei siis kuitenkaan kovin lämmintä...).

Heinäkuun puolessa välissä lähdin viikoksi Pohjois-Italiaan Malsiin liikunnanopettajien seminaariin. Matka oli aivan mahtava ja erilaista liikuntaa tuli vähintään noin 7h päivässä. Omat treenit tein aamulenkkeinä sekä muutamana muuna lenkkinä, joissa maisemat olivat upeat ja myös korkeuseroa aika paljon. Suuresta liikuntamäärästä johtuen sain myös vasemman päkiäni kipeäksi, minkä takia reissun jälkeiset treenit ovat menneet kevyemmin. Viime viikolla kävin lääkärissä ja tuomio oli, että kyseessä on pehmytkudosvamma (?) ja lääkäri suositteli viikon taukoa juoksusta. Ihan se ei ole onnistunut, mutta jokatapauksesssa jalka tuntuu jo melko hyvältä. Kesän aikana on tullut tehtyä myös muutamia hyviä ratatreenejä ja niiden vaikutuksen huomasi viime viikon 5000m kilpailussa, kun juoksin uuden ennätyksen 17.24.86. Kisan jälkeen olen antanut päkiän levätä ja olen  vain vesijuossut ja pyöräillyt. Kovasti kuitenkin kutkuttaisi päästä jo juoksemaan.

Seuraava kisa olisi tarkoitus juosta ensi lauantaina Helsingissä, HCM:n yhteydessä järjestettävässä Street Runissa. Matka on noin 17km, odotan innolla. Syksyn muita tavoitteita tulee olemaan SM-maraton syyskuussa sekä sitä ennen mm.10 000m radalla (sitä en ole koskaan ennen juossut...). Maratonin jälkeen olisi vielä yksi isompikin tavoite edessä, mutta sinne on onneksi vielä aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti